Låt en Kroppskvinna blogga!

Last modified date

Comments: 5

Hej! Hur mår ni? Välkomna till min blogg. Jag har ruvat grunnat lurat kokat på detta i ett år, och nu vågar jag mig äntligen ut på blogg-isen. Hoppas på bra glid. Det är min födelsedagsmånad, och jag gillar cermonier och gester som ger extra vikt och högtidlighet. Så grattis till mig och grattis till Kroppskvinnans födelse!

Om vi inte har träffats förut så så kommer här en kort introduktion:

jag är en rörelsesnörd. Jag har sen jag var nio år alltid tränat olika saker. Mestadels i sammanhang med andra, t.ex friidrott, dansträning (började med hiphop i gympasalen i mellanstadiet, därefter en hel resa som sträcker sig över 28 år och inkluderar fyra dansarutbildningar, en master i koreografi, massa jobb, massa stilar och långt mer än 10 000 timmar), capoeira, fotboll, och braziliansk jiujitsu. I dessa sammanhang har jag vuxit och definerat mig själv, hittat vänskap, lust, lek, styrka och kunskap om livet. Vissa grejer har jag tränat mer själv och det har jag alltid tyckt vara svårare, men börjat gilla mer sen jag fyllde 30 (LOL!!!). Yoga, jogga och styrketräning har gjort mycket för mitt tålamod och tillit till självet.

Jag är en smal, vit, medelklasskvinna utan någon funktionsvariation med endel historia av kroppshets i släkten. Jag har under mitt liv haft endel psykisk ohälsa inklusive kroppsångest och ätstörningstendenser. Jag är feminist och har extremt smarta vänner som jag ständigt lär mig av om feminism, rasism, intersektionalitet, orättvisor, bloggar, konst, psykiskt mående, filosofi och om kamp.

När jag gjorde en värderingsövning häromdan i ett jobb-mötes-norm-workshop sammanhang så vaskade jag fram att Självrespekt, Tillgivenhet (kärlek och omtanke)och Fysisk utmaning var min kärna. De ord som jag inte kunde välja bort. Ska fundera mer på det här.

Jag vill skapa en blogg med träning och kroppskonst. Mina ambitioner är stora och mycket anspråksfulla. Typ återta kropp, träning, lek, dans, liv och fakking människans själ från kapitalismen. Och kanske då speciellt kvinnans själ. Häng med på resan för fördjupning på det. Kommer garanterat oxå ske förvirring, förhastning och kanske förvandling. Det kommer nog ta ett tag.

Håller fortfarande på att snickra på bloggens utseende oxå, inget är nånsin klart, allt är klart hela tiden tills det förändras igen. Ni får vara med hela vägen fr.o.m. nu.k

kram

5 Responses

 1. ”återta människans själ från kapitalismen”

  Ideologisk.

  (visst, det stämmer att kapitalism och konsumtionshets förtrollar människors fokus och stjäl människors själ, men ideologi förblindar och alternativen som kommunism leder bevisligen till ett minst lika stort lidande)

  ”Jag är feminist”

  Förvirrad.

  ”Jag har extremt smarta vänner som jag ständigt lär mig av om feminism, rasism, intersektionalitet”.

  Motsägelsefull.

  ”jag är en rörelsesnörd”

  Sund.

  ”När jag gjorde en värderingsövning i ett jobb-mötes-norm-workshop…”

  Ok, bra.

  (det är dock aldrig själva huvudsyftet med ”värderingsövningar” på jobbet att vaska fram vettiga saker)

  ”Jag är en smal, vit, medelklasskvinna utan någon funktionsvariation med endel historia av kroppshets i släkten. Jag har under mitt liv haft endel psykisk ohälsa inklusive kroppsångest och ätstörningstendenser.”

  Du är kanske mer än så.

  En människa kan inte definieras utifrån ett begränsande intersektionellt grupp och identitetsperspektiv.

  Det är bara ett uttryck för ideologins värderingar och normer.

  Bara en ny kedja för kollektiv skuld och skam under ett rosa skimmer.

  Det är våra handlingar som definierar oss, inte våra ord eller godtyckligt bestämda grupptillhörighet.

  Jag skriver aldrig nykter och avslutar med några viktiga visdomsord:

  – Ska man träna måste man äta.

  Lycka till.

  • Aha, nån slags snabbanalys/rättning av mitt första inlägg? Tackar. Hoppas du fortsätter följa. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post comment